Naised Eesti spordis: Mari Ani

1. KUIDAS JÕUDSID OMA PRAEGUSE TÖÖKOHA JUURDE JA MIS SIND SELLE TEGEVUSE JUURES MOTIVEERIB?

Olen enamuse oma elust olnud võrkpalli treener. Sellest 25 aastat Tallinna Tehnikaülikoolis, kus juhendasin meistriliiga nais- ja meeskondi. Ilmselt sealt ka Mareti huvi spordi vastu, sest ta käis lasteaia asemel tollase TPI spordihoones.
Kui Maret 17 aastaselt Itaaliasse elama ja harjutama läks, kolisime meie Rakveresse, kus olime saanud tagasi minu vanaisa majad. Alustasin spordikooli võrkpalliosakonnas, kuid kõrvalt tegelesin ka tennise harrastajatega ning kui siinne tennisetreener läks pensionile, oli mul 24 tundi aega otsustada kas võtan tennise osakonna üle või pannakse see kinni. Riskisin, käisin koolitustel, konsulteerisin Aita Põldmaga ja
pidasin vastu kuni Mareti kodumaale naasmiseni. Rakvere tennis jäi ikkagi ellu. Puhusime ka elu sisse varjusurmas olnud Rakvere Tenniseklubile.

2. MILLEGA SA HETKEL TEGELED JA MIS ON tennis SULLE ELUKS KAASA ANDNUD?

Hetkel tegelen täiskasvanutele tennise õpetamisega. Mul on kolm gruppi 60+ , kes alustasid nullist ja harjutavad juba aastaid ning on üks haruldaselt elurõõmus seltskond, õigemini juba sõpruskond. Kuna inimesi on väga erinevatelt elualadelt annab see ka mulle palju uut ja huvitavat.

3. KUIDAS OLED tennise ARENGUSSE ÜLDISEMALT PANUSTANUD?

Minupoolne kõige suurem panus tennisesse on Maretiga veedetud lõputud tunnid ja päevad turniiridel ja trennides, sest tennises ei ole võimalik ilma pere toete kaugele jõuda. Kui Pille mängis korvpalli, olime me alati terve perega kõiki mänge vaatamas, samuti oli Maretil alati fanclub kodunt kaasa võtta.

4. MIS ON KÕIGE MEELDEJÄÄVAM VÕI ERILISEM MOMENT SELLE AJA JOOKSUL, KUI tennisega TEGELENUD OLED?

Kõige meeldejäävamateks momentideks tennises olid Eesti naiskonna FED cup’i mängud ja uskumatu jõudmine maailmaliigasse. Rakvere ajast aga pärast aastaid kestnud asjaajamist ja unistamist uue
tennishalli avamine ja Maret Ani tennisekooli loomine.


vaata juba homme “jutud jannega saadet. täpsem InFO