Naised Eesti korvpallis: Marie Anette Sepp

Janne: Marie paistis silma korvpalliväljakul üsna varakult. Tüdruk, kes võitleb iga palli eest, kes tahab skoorida ja kes tahab, et just tema võistkond oleks edukas. Tema tahe iga treeninguga ( nii füüsilise kui mentaalse) paremaks saada ja alati endast maksimum anda, on noore kohta päris muljetavaldav. Ta teab mida ta tahab ja ta teeb selle nimel tööd. Soovin Mariele palju mõttekindlust ja jätkuvat hingestatud tegutsemist!

1. KUIDAS JÕUDSID korvpalli JUURDE JA MIS SIND korvpalli JUURES MOTIVEERIB?

Alustasin korvpalliga 1.klassis, peale korvpalli olen tegelenud veel  tantsimisega, kergejõustikuga ja karatega, aga ühel hetkel polnud enam teiste spordialade jaoks aega ja pidin otsuse tegema. Korvpallipisiku sain ma juba väiksena enda isalt, kellega ma trennides ja Kalev/Cramo mängudel kaasas käisin. Alguses oli trennis käimise motivatsiooniks ikka sõbrad ja laagrites käimine. Väiksena oli ka lahe vaadata, kuidas suured teevad igasuguseid lahedaid käevahetusi ja ma tahtsin ka neid osata.

2. MILLEGA SA HETKEL TEGELED JA MIS ON korvpall SULLE ELUKS KAASA ANDNUD?

Hetkel õpin Audenteses 11. klassis ja tegelen igapäevaselt õppimisega ja teen 2 korda päevas trenni. Korvpalli mängimine on mulle andnud palju lähedasi sõpru, uusi kogemusi ja kindlasti arendanud mind inimesena. Lisaks olen saanud ka väga palju erinevaid riike külastada.

3. KUIDAS OLED korvpalli ARENGUSSE ÜLDISEMALT PANUSTANUD?

Suurema osa olen ikka panustanud korvpalliväljakul, aga olen aidanud läbi viia tüdrukute korvpallipäevi. Samuti olen tegelenud ka kohtuniku tööga. 

4. MIS ON KÕIGE MEELDEJÄÄVAM VÕI ERILISEM MOMENT SELLE AJA JOOKSUL, KUI KORVPALLIGA TEGELENUD OLED?

Kuna suurem osa minu karjäärist on veel ees, siis pole mul väga palju neid momente, aga üks erilisemaid on olnud muidugi naiste rahvuskoondise esindamine.  Üks meeldejäävamaid on olnud veel noortekoondisega Euroopa meistrivõistlused Montenegros käimine – see oli omaette kultuurišokk ja muidugi kogemus, mis mängudega kaasa sai. 

Eelmise aasta suvel sai käidud ka 3×3 turniiril Ungaris, mis jääb ka kindlasti eluks ajaks meelde. See turniir oli teistsugune kogemus võrreldes noortekoondistega käidud EMidele. 

5. ANNA PALUN ÜKS SOOVITUS KÕIGILE MEIE NOORTELE SPORDITÜDRUKUTELE, KELLE KARJÄÄR ON ALLES ALGUSES

Olles ise noormängija ei oska ma palju soovitusi anda, aga tähtis on see, et sa naudiksid korvpalli mängimist. Kui sa tahad kuskile jõuda, siis tuleb palju vaeva näha ja ohverdusi teha selle nimel. Ja ära karda abi küsida, paljud on nõus sind aitama, kui oled ise hakkamist täis. 

6. MÕNI KOGEMUSSOOVITUS, KUIDAS HETKEL ERIOLUKORD ÜLE ELADA

See olukord on meile kõigile väga uus ja harjumatu, kuid see on suurepärane võimalus treenida ja arendada ennast. Muidugi tuleks aega veeta ka oma perega ja võib olla isegi midagi uut õppida.