Naised Eesti korvpallis: Kadri-Ann Lass

Janne: Kadri-Ann on alati võtnud oma tegemisi põhjalikult ja töiselt. Juba väiksena, vaadates tema mänge, oli näha kuidas ta pingutab, tahab, innustab ja motiveerib nii ennast kui ka teisi. Hea on jälgida kuidas ta panustab korvpalli: käib noortele oma kogemusi jagamas, kirjutab blogi ja valutab südant ka puhtama looduse pärast.

Hea kuulaja ja võistkonnakaaslane, kes Sind alati toetab – need on vaid mõned paljudest ägedatest iseloomuomadustest, mida Kadri kohta öelda.

1. Kuidas jõudsid korvpalli juurde ja mis motiveeris Sind just korvpalli mängima?

Korvpalli juurde jõudsin tänu emale, kes mängis veel mõnda aega pärast minu sündi. See tähendas palju aega kossusaalis juba enne kui treenima hakkasin. Mul ei olnud kunagi teist mõtetki, alati ainult see, et tahan korvpalli mängida. Hakkasin pallitrennis käima 6-aastaselt oma ema juures. Sealt edasi liikusin kaheks aastaks poiste trenni ja siis kolmandas klassis kutsus mind Reet Rausberg Audentesesse ja sinna ma ka jäin. Koss meeldis mulle sellepärast, et sellega sain ma nii palju sõpru juurde, me saime reisida ja alati oli lõbus.

2. MIS ON KÕIGE MEELDEJÄÄVAM VÕI ERILISEM MOMENT selle AJA JOOKSUL, MIL OLED korvpalliga TEGELENUD?

Neid on palju erinevaid: alates EYBL-i võidust kuni Audentese Spordigümnaasiumiga meistriliiga finaali jõudmiseni. Kõige eredamalt on aga meeles need 3 hõbemedalit, mis kätte võitlesime. Esimene hõbemedal oli siis 2013 U18 MM 3×3 korvpallis. See võistlus toimus Indoneesias, mis oli juba elu kogemus, aga siis suutsime veel oma tiimiga teha ajalugu! Teise hõbemedali saime kaela U18 EM-il 2014 ja seda juba saalikossus. Ja viimane, aga võibolla isegi kõige magusam medal tuli 2019 aasta suvel Euroopa Mängudelt. 

3. Millega oled saanud lisaks korvpalli mängimisele väljakul panustada meie korvpalli ellu?

Olen käinud paaris erinevas laagris noortele oma kogemusi jagamas ning ka individuaalselt aidanud tüdrukuid, kellel soov just USAsse minna. Samuti olin gümnaasiumis käimise ajal aktiivne lauakohtunik. 

Olen veel noor ja loodan, et mu panus jõuab aastatega mitmekordistuda.

4. Millega Sa hetkel tegeled ja mida on korvpalli mängimine Sulle eluks kaasa andnud?

Hetkel mängin endiselt korvpalli ning eelmisel kevadel lõpetasin oma esimese profi aasta. Nüüd mängin Ungari meistriliigas ja EuroCupi mängivas naiskonnas.

Tänu korvpallile olen saanud nii palju reisida, sain USAs tasuta ülikooli hariduse kätte ja asendamatu kogemuse kogu eluks. Samuti on korvpall õpetanud mind teistega arvestama, olema tiimimängija ja näidanud, et eesmärke seades ning nende poole püüeldes ei jää miski kättesaamatuks.

5. Anna palun üks soovitus kõigile meie noortele korvpallitüdrukutele, kelle karjäär on alles alguses.

Korvpall võib anda sulle nii palju kui sa oma käigud õigesti teed. Tee kõvasti trenni, aga samal ajal naudi korvpalli ja kõike mis sellega kaasneb. Ära kahtle endas, kõik on võimalik! 

6. Mõni kogemussoovitus, kuidas hetkel eriolukord üle elada

Enda kogemusest ütlen lihtsalt, et käige värskes õhus! Teeb olemise palju paremaks. Leia viise, kuidas trenni teha kodustes tingimustes. Aga samas praegu on aeg, kus saab proovida uusi asju. Näiteks lihvi oma toiduvalmistamise oskusi, õpi joonistama, jne. Kasuta hetkeolukorda selleks, et teha neid asju, milleks sul pole varem olnud võimalust.