Naised spordi juhtimises: Reili Järvalt

Janne: Reili ütleb enda kohta, et ta on inimeste inimene. See köidab mind tema juures väga. Ta alati hoolib ja tegutseb selle nimel, et teistel oleks parem. See on väga suur ja imetlusväärne voorus! Teda lähemalt tundma õppides avastad, kui palju ägedaid juhi omadusi tema sees on. Ja neid on loendamatul hulgal! Põnevaid avastusi Sulle ja enesekindlal sammul karjääriredelil ülespoole, Reili. Kõik on võimalik!

1. Kuidas jõudsid jalgpalli juurde ja mis motiveeris Sind just jalgpalli mängima?

Mina jõudsin jalgpalli juurde tänu tolleaegsele FC Flora tegevjuhile Jaak Printsile, kelle juhiabina ma tööd FC Floras 2013 aasta kevadel alustasin. Sama aasta sügisest täitsin tegevjuhi kohusetäitja rolli ning 2014 aastast olen FC Flora tegevjuhi kohal. Olin enne seda kümme aastat töötanud spordiklubis erinevatel ametipostidel ning selleks hetkeks vajasin oma karjääris muudatust. Minu jaoks oli jalgpall sel hetkel spordialana võõras ning motiveeris see, et tulla ning panna end proovile teisel spordialal.

2. Millega Sa hetkel tegeled ja mida on jalgpall Sulle eluks kaasa andnud?

Tegelen kõigega, millega üks klubijuht peab tegelema – kogu klubi juhtimine vastavalt klubi eesmärkidele ja visioonile. Meil on klubis ligi 90 töötajat ning umbes 900 mängijat, nii et tegevust jagub küllaga. Sellel aastal on lisaks olnud fookuses epideemiast tingitud spordiklubi töö korraldus.

Jalgpall on mulle eluks kaasa andnud hulgaliselt ägedaid sõpru ja kolleege ning rohkelt positiivseid emotsioone.

3. kuidas oled jalgpalli arendamisse panustanud?

Ma loodan, et minu igapäevane töö veel parema ja sujuvama töökeskkonna loomise osas on see, mis annab panuse jalgpalli arengusse. Kui meie inimestele on loodud keskkond, kus neil on hea tegutseda ja toimetada, siis see annab juurde ka nii klubi kui ka inimese enda arengule.

4. Mis on kõige meeldejäävam või erilisem moment jalgpalli panustamisse ajal, mis on Sulle eriti meelde jäänud?

Neid hetki on tegelikult väga palju, aga kui peab kindlasti miskit välja tooma, siis 2019 UEFA Euroopa Liiga teise kvalifikatsiooni ringi edasipääsul mängisime Frankfurt Eintractiga ning sisuliselt 10 päevaga oli kolleegide abiga vaja korraldada mäng A.Le Coq Arenal, kus lõpuks elas mängule kaasa veidi üle 8500 inimese. Unetunde selle mängu korraldamisel jäi väheseks, aga see oli seda vaeva väärt.


2020 hooajal külastas meie naiskonna kodumängu Eesti president Kersti Kaljulaid. Tore on näha, et president ka naiste spordile tähelepanu pöörab.

5. Anna palun üks soovitus kõigile meie noortele sporditüdrukutele, kelle karjäär on alles alguses

Sport on elu väga oluline osa ning tähtis on meeles pidada seda, et visadus viib sihile. Peale igat treeningut ja võistlust oled sa taas sammuke lähemal oma eesmärgile.

6. Mõni kogemussoovitus, kuidas hetkel eriolukord üle elada

Igale mõõnale järgneb tõus ning kui üks uks sulgub, siis teine avaneb! Oluline on omavahel suhelda – pereliikmete, kolleegide, trennikaaslastega! Vaid üheskoos me saame sellest võitu ning tuleme välja üheskoos veel tugevamatena.