Naised Eesti spordis: Janeli Patrail

Janne: nimi Patrail, on minu jaoks Eesti käsipalli tipp. Selle nime pärast olen oma tütrega käinud ägedaid, rahvarohkeid ja emotsionaalseid käsipallifinaale vaatamas. Muide, minu vanema tütre  esimene spordiala oli käsipall. Pirje Orassonil jagus Janeli kohta ainult kiidusõnu! Janeli on väga sihikindel, töökas ja abivalmis ning alati aitamas ja panustamas, kui ainult märku anda!

Saage tuttavaks Janeli Patrail!

1. Kuidas jõudsid käsipalli juurde ja mis motiveeris Sind just käsipalli mängima?

Kuna olen pärit väikelinnast Põlvast, kus käsipall on üks kõige populaarsematest spordialadest, siis seadsin minagi sammud käsipalli trenni. Julgen ka väita, et enamus Põlva noortest on korra oma elus käsipalli trennis käinud. Samuti olen pärit käsipalliperest, kus ka ise pisiku külge olen korjanud. Suurimad eeskujud on minu enda pereliikmed, kes on mind motiveerinud ja igal hetkel toeks olnud.

2. Millega Sa hetkel tegeled ja mida on käsipall Sulle eluks kaasa andnud?

Hetkel töötan lennujuhina Lennuliiklusteeninduse ASis. Töö kõrvalt aitan käsipalliliitu niipalju, kui võimalik ja panustan oma teadmiste ja kogemustega. Tänu käsipallile olen saanud hindamatuid kogemusi kogu eluks. See on mulle õpetanud pühendumust, kannatlikkust, meeskonnatööd ja samuti viinud kokku erakordsete inimestega.

3. kuidas oled käsipalli arendamisse panustanud?

Käsipall ei ole Eestis kõige populaarsem spordiala just seetõttu, et paljud ei ole sellest midagi kuulnud. Seetõttu olen osalenud erinevatel käsipalli populariseerivatel üritustel ja ettevõtmistel, et näidata selle ala erilisust ja põnevust ka teistele. Eesmärgiks on ka motiveerida noorsportlasi ja rääkida neile oma kogemustest terve oma käsipalli karjääri vältel.

4. Mis on kõige meeldejäävam või erilisem moment Sinu käsipalli mängimise aja jooksul, mis on Sulle eriti meelde jäänud?

Minu iseloom on juba selline, et ma tahan alati olla parim. Juba väikese tüdrukuna võistlesin kõiges oma vanema venna Maidiga. Kuigi mul ei õnnestunud teda üheski spordialas lüüa, ei morjendanud see mind edasi püüdlemast. Usun, et kõik see on viinud mind edasi ning lõpuks jõudsin ka välismaale mängima. Aasta pärast seda valiti mind Eesti parimaks naiskäsipalluriks. Minu jaoks oli see suur tunnustus.

5. Anna palun üks soovitus kõigile meie noortele sporditüdrukutele, kelle karjäär on alles alguses

Tahaksin julgustada noorsportlasi suurelt unistama ning nende täitumise nimel pingutama. Kõik on võimalik, kui ise piisavalt tahta. Unista suurelt ja usu endasse!

6. Mõni kogemussoovitus, kuidas hetkel eriolukord üle elada

Hetke olukord ei ole kellelgi lihtne. Aga usun, et see on õpetanud meile palju ja sellest tuleb võtta niipalju positiivset, kui võimalik. Tuleb osata tunda rõõmu väikestest asjadest.