U10 ja U11 Tüdrukute Korvpallipäevast võttis kokku osa üle 90 lapse

Septembri esimesel nädalavahetusel toimusid Abja-Paluojas ja Paides vastavalt U11 ja U10 vanuseklassi tütarlastele mõeldud korvpalli treeningpäevad. Kokku võttis kahel päeval osa üle 90 korvpallihuvilise.

Mõlemal päeval juhendasid noori tuleviku tegijaid järgmised treenerid: Elise Käit, Allan Siimann, Kaia Milling, Kustas Pöldoja , Darja Puntsel, Anastassia Ptitsõna, Riivo Roosnurm, Jana Raude, Anneli Plaado, Helari Kitsnik ja Kati Rausberg.

Lisaks treeneritele olid noori utsitamas ka rahvuskoondise mängijad Anna Gret Asi, Annika Köster, Rosemary Rits, Kätlin Korjus, Johanna-Eliise Teder, Sandra Tael, Doris Park ja Birgit Piibur.

Birgit Piiburi sõnul on korvpallipäevad lastele väga olulised. „Näha oli, kuidas laste silmad särasid ja kõik tahtsid midagi teha. Mis sellest, et päev oli pikk ja tegemist palju. Motiveerida tüdrukuid väga vaja polnudki, sest kõik tulid asjaga kaasa,“ lausus Eesti koondise mängujuht, kelle sõnul annab sellistes projektides osalemine ka mängijale palju emotsiooni juurde.

Projekti veab Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Janne Schasmin, kelle sõnul jätkatakse korvpallipäevade korraldamist ka hooaja jooksul. „Plaanis on sama formaati korraldada ka Pärnus, Narvas, Tartus, Võrus ja mujal. Anname sellest jooksvalt teada. Huvilised võivad alati kirjutada ja pakkuda ise piirkonda välja, kuhu me võiksime tulla. Korvpallipisik on kasulik pisik!“ lausus Schasmin.

Galerii